Ewoud van Duijn

Every fool can make something complicated, it takes a genius to make something simple.

Als innovatie érgens een frontlinie heeft dan is het wel op de markt van 3D techniek. Ik denk dat er met deze technieken veel mensen essentieel geholpen kunnen worden, met name in de medische tak van het 3D printen. Maar wat moet er eigenlijk allemaal nog gebeuren voordat de techniek écht toegankelijk is voor iedereen?

Ik heb deze markt de afgelopen 8 jaar zien groeien en gezien hoe met name het 3D printen voor de massa toegankelijk is geworden. De media noemt het inmiddels de 4e industriële revolutie, en terecht. Om er echter voor te zorgen dat de techniek echt voor iedereen bereikbaar wordt moet er nog veel gebeuren, met name op het gebied van het kunnen maken van 3D modellen, dit is waar ik me voor inzet.

3D scannen: protheses
Voor het maken van een perfecte pasvorm worden 3D scanners gebruikt.

 

Ik vind het echt heel erg leuk om dingen te creëren en om dingen naar het volgende level te tillen. Mensen die me kennen weten: als ik iets doe, doe ik het goed. Er ligt een zekere schoonheid in het te lijf gaan van uitdagingen, het is een vorm van kunst. Kunst is voor mij een synergie tussen ratio, emotie en inspiratie. Bijna alles kan worden geïnnoveerd, versimpeld of opgelost – van alledaagse routines tot de meest complexe vraagstukken over onze economie en het milieu waarin we leven.

 

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Share