Google Inc & Co

Na twee weken gewerkt te hebben aan het inkloppen van codes voor de website, het analyseren in Google Adwords en het optimaliseren van de SEO, voel ik me weer helemaal nerd. Naar wat ik heb begrepen is dit tegenwoordig iets positiefs. Vanmiddag heb ik dan ook gebeld met een collega nerd. Eentje van Google. Ze had me aangeboden me vrijblijvend te helpen met het opzetten van een marketing-offensief. Dat kwam goed uit, want voor het weekend had ik besloten een online marketing offensief te gaan starten. ‘Aanval is de beste verdediging’ zegt mijn oude heer altijd. Niet dat er veel te verdedigen valt hoor, maar een aanval op de markt openen is natuurlijk altijd een goed idee.

Waarom Google dus gratis is
Google logo gemaakt van.. lego

Mevrouw Google

Mevrouw Google had me van tevoren een mail gestuurd om zichzelf aan te kondigen. Hierin stond dat ze online-strateeg was, een toepasselijke titel bleek want ze vroeg me de sokken uit de schoenen. Toen we op den duur waren aangekomen bij de Unique Selling Points gaf ik aan ‘Ewaldson is de enige visualisatie studio die innovatief meedenkt met zijn klanten. En bovendien doen we het voor de komende periode veel en veel goedkoper dan andere bedrijven in de sector’.

Ze vroeg me hoe dat kon. Ik zei dat dat kwam omdat ik slim was. Mevrouw Google lachte om mijn grapje en vroeg me nog een keer hoe dat kon. Ik zei dat dat kon omdat ik vanuit het huis van opa & oma werkte. Ik hoorde haar verbaasd knipperen maar ze vroeg er niet op door. Wel vroeg ze hoeveel goedkoper ‘veel goedkoper’ dan precies was en waarom ik zo goedkoop was. Ik vertelde haar dat ik voor 60 euro al een visualisatie kon maken en dat dat idee om zo goedkoop te werken uit Parijs kwam. In Parijs kun je namelijk voor maar een paar tientjes op de ‘Place du Tertre’ live schitterende kunstwerken laten maken door meer dan honderd kunstenaars die daar op het plein zitten te werken. Voor zo’n bedrag laat werkelijk iedereen een plaat maken.

Ze was het met me eens dat het best een slim idee was om de markt zo te benaderen. Toen het consult was afgelopen bedankte ik haar voor haar hulp en hingen we op.

Google Logo 2010
This logo was created as a refresh of the original Google logo. It was a collaboration between the designers Jon Wiley and Micheal Lopez. Valuable feedback was provided by Jamie Divine, Susan Shepard, Margaret Stewart, Michael Leggett, and Nundu Janakiram.

Als mensen zich nog eens afvragen hoe het komt dat bedrijven als Google en Facebook gratis services aanbieden dan komt dat omdat ze grof geld verdienen aan advertenties. De top van de sector van de visualisatieniche, zo is mij bekend geworden, betaalt zo’n driehonderd euro per dag aan advertentiekosten..

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Share