Project name:

Messing 3D printen

Project description:

Messing 3D printen

Messing is een legering van Koper en Zink. Je kent het waarschijnlijk van veel muziekinstrumenten (brass), deze worden van messing gemaakt omdat het goede akoestische eigenschappen heeft en buigzaam is. Het wordt ook veel toegepast als vervanger voor kostbare metalen. Wil je met messing 3D Printen? Bij Ewaldson doen we dit graag voor je!

Messing 3D printen - Hoe werkt het?

Het 3D printen van Messing is eigenlijk een hybride proces, kort uitgelegd gaat het als volgt: We maken een 3D model, dit model printen we uit, de print gieten we in een gipsmal, vervolgens smelten we het originele model uit de gipsmal, gieten we het messing er in en verwijderen we het gips. Bij Ewaldson kunt u de 3D modellen laten ontwerpen en uit Messing laten 3D printen. Upload je files of neem contact met ons op om een prijs aan te vragen of voor meer informatie

Messing 3D printen - Ontwerp

Zoals elke productietechniek heeft 3D printen zijn sterke en minder sterke eigenschappen, bij Ewaldson weten we wat wel en niet werkt als je iets wilt laten 3D printen van Messing. Wil je dat wij iets voor je ontwerpen of dat we je advies geven voor een project waar je mee bezig bent? Neem dat gerust contact met ons op, we helpen je graag. Hier zijn in ieder geval de basisspecificaties van de machines waar je rekening mee moet houden.

Minimum wanddikte
0.5 mm

Minimum details
0.3 mm

Maximum afmetingen
88 x 63 x 125 mm

Messing 3D printen - Nabewerking

Bij het 3D printen van messing zijn de volgende nabewerkingen mogelijk:

  • Onbewerkt
  • Verguld & gepolijst (neutraal, 18k)
  • Verguld & gepolijst (roodgoud, 18k)
  • Gekleurd & gepolijst(zwart)
  • Gecoat (PU)

Andere Materialen

Messing 3D printen