3D Scannen

De combinatie 3D scannen en printen is een effectieve manier om onderdelen, producten of prototypes te digitaliseren.

U kunt bij Ewaldson een 3d scan laten maken met industriële 3D scanner. De scans hebben een zeer hoge resolutie (tot wel 100µm!), uiteraard kan onze 3D ontwerper uw 3D modellen ook voor u modificeren en u kunt ze bij Ewaldson laten 3D printen.

Wilt u een 3D scan laten maken?

Over deze nieuwe service zijn we echt heel heel erg enthousiast, en terecht. Net als bij het 3D printen gaan de ontwikkelingen op het gebied van 3D scannen razendsnel, gaat de kwaliteit omhoog en de prijs omlaag. Alleen is net als bij het 3D printen voor consumenten de heilige graal nog niet gevonden. Tot het zover is kunt u uw producten bij Ewaldson 3D laten scannen.

Mushroom by Ewaldson

3D scannen en printen

We scannen op een resolutie van rond de 100µm, zodat het digitale model prima compatibel is met de huidige 3D printer standaarden. Heeft u een hogere resolutie nodig? Geen probleem, we halen het model door onze CAD software, en als u dat wilt modificeren we het 3D model voor u. Ook het 3d laten scannen van grotere objecten is geen probleem voor ons, we scannen dan kleinere gebieden in die we in een digitale omgeving weer in elkaar zetten.

3D scannen: protheses
Voor het maken van een perfecte pasvorm worden 3D scanners gebruikt.

Let it stitch!

3D scannen is niet nieuw, vandaag de dag wordt er in 3D gefilmd en dezelfde techniek wordt gebruikt om via bijvoorbeeld smartphone-apps als 123 Catch 3D modellen te maken. Onze ervaring hiermee is dat het ‘stitchen’ van de foto’s zoals dit genoemd wordt tijdrovend kan zijn en soms merkwaardige resultaten op kan leveren. De oorzaak hiervan is dat er geen afstandsinformatie in de foto’s zit opgeslagen. De app is echter gratis en relatief simpel om te gebruiken als je verder geen hoge eisen stelt.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Share